Een heerlijke herfst opkomst.

12 oktober 2024.

Een heerlijke Herfst opkomst.

Na de opening doken we meteen diep in de herfst in ons eigen bos waar we meteen werden verrast door twee mooie paddenstoelen zomaar naast het pad. Midden in het bos gingen we Boompje Verwisselen, waarop één van De Zonnestralen meteen zei dat dat wel erg zwaar zou worden….die bomen verwisselen. Gelukkig snapte iedereen het spel vrij snel en het werden dan ook twee potjes die supergoed gingen. Summer had nu een voorstel om het Boompje Verwisselen te spelen met een Tikker en nu mocht je maar vijf seconden bij een boom staan. Ook dit was weer heerlijk om te doen in het herfstbos.

Na al dit geren toverde Arianne een Herfst Bingo uit haar rugzak. Iedereen kreeg een blad met allerlei dingen die je in het bos moest opzoeken. De hondendrol was niet makkelijk, want bijna iedereen ruimt tegenwoordig de poep netjes op. Ook het beukenootje was niet makkelijk, maar Lissa vond ze toch.

Toen de kaarten vol waren gingen we spullen verzamelen die we in een Herfstschilderij konden verwerken. Bladeren om een afdruk mee te maken, mos omdat dat gewoon mooi is, onbewoonde slakkenhuisjes en soms ook een verdwaalde pissebed….

We hadden ruim een uur om lekker los te gaan met de verf, de kwasten én de vingers én de handen.

Bovendien hielpen jullie ook goed mee met de voorbereidingen. Jullie zorgden voor verfwater, plakten de doeken netjes af en verdeelden het schildergerei. Daarna was het vooral erg gezellig en kon de leiding genieten van al jullie inspiratie, want die vond de schilderijen die jullie zelf niet mooi vonden juist wél erg mooi.

Die hangen we dus in ons Zonnestralen lokaal.