Levendig Stratego.

14 september 2024.


Levendig Stratego !


Vandaag was Arianne weer terug uit Denemarken en ze liet er geen gras over groeien, want we gingen meteen het bos in voor een spannende pot Levend Stratego in Jungle uitvoering. Bij de Sneuvelheuvel maakten we twee teams en daarna begon de jacht. Sommige kinderen wilden eerst geen kaartje met een laag nummer, maar toen ze doorhadden dat je daar toch wel andere kaartjes mee kon veroveren, was het goed. Er werd ook slim gespeeld, want we zagen kinderen af en toe hun kaartjes ruilen zodat de tegenstander niet meer wist wie de Bom had. Het groene Team won het spel met twee kaarten verschil, dus het ging redelijk gelijk op.
Op de terugweg naar het clubhuis had Em het briljante idee om Hollandse Leeuwen te gaan spelen.
We claimden snel het kunstgrasveld en toen mocht nieuweling Jill laten zien hoe sterk ze was. Het eerste potje werd gewonnen door Lissa die dus ook een keer als Leeuw mocht beginnen. Van al dat rennen en tillen hadden jullie dorst gekregen en een snoepje ging er ook wel in.
Na het klassieke Hollandse Leeuwen was het nu tijd voor het klassieke Stuurboord/Bakboord. Milou won het eerste potje en wist daarna ook heel de commando’s te geven. Liza won dat potje en liet zien dat ook zij goed het spel kon leiden. Het laatste potje werd gewonnen door de zeer fanatieke Juna….
Em had daarna twee hele gave spelletjes, waaronder de Phoenixvendel Favoriet “Ninja”.
De opkomst had nog wel een uur kunnen duren, want niemand wilde een eind maken aan deze gave opkomst.

Bert.